събота, 17 декември 2016 г.

ТАХАНОВИ БИСКВИТИ С ПОРТОКАЛОВ МАРМАЛАД "КОЛЕДА СЪС СУСАМ"


продукти:(за 36-37 бр.)

4 с.л.тахан;
6 с.л.портокалов мармалад;
4 с.л. кафява захар;
2 с.л.прясно мляко(по желание);
1 бакпулвер;
1 ванилия;
2 с.л.сусам;
7-8 с.л.бяло брашно;

50-60 гр.сусам за овалване;

Тахана,мармалада,захарта и разтворения бакпулвер в млякото се разбиват с миксер.Добавяме ванилията,сусама и малко по малко брашното.Получаваме леко лепнещо тесто.
Оформяме топчета колкото черешка.Потапяме в сусам и поставяме в тавата за печене,като ги претискаме(сплескваме).
Печем на 150-160С до леко порозовяване.




2 коментара:

  1. Ех, че много изкушения, Миленка и много красиви снимки,
    цялата ти коледна серия сладкиши е вълшебна - не мога да си избера фаворит...
    Обичам тахановия вкус, а с портокал и ванилия още по фин и нежен -
    Благодаря за удоволствието поздрав за теб и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно звучат и изглеждат, Миленка!

    ОтговорИзтриване