четвъртък, 8 декември 2016 г.

ЦЪФНАЛ ХЛЯБ С МАРИНОВАНИ ДОМАТИ

продукти:

1 пак суха мая
2 ч,ч, брашно
1 с.л.зехтин
1/2 ч.л.сол;
1 с.л.захар
3 с.л.зехтин за намазване (вътре)
мариновани сушени домати;
семена

В малко водичка размиваме маята със захарта(1/2 от  количеството и)и с 1 с.л.брашно оставяме на топличко ,за да шупне закваската.
Объркваме пресятото брашносъс солта и захарта правим кладенче,в което сипваме зехтина и маята.Омесваме меко нелепнещо тесто като постепенно добавяме вода....
Оставяме тестото да втаса още веднъж,покрито с памучна кърпа.
Разточваме тестото в  правоъгълна форма.Намазваме с четка повърхността му със зехтин.Поръсваме със семена и разпределяме доматите. Навиваме на руло.Преместваме в тавата за печене,предварително застлана с хартия.С осто ножче правим два-три разреза.
Оставяме за трето втасване.Перчем на 160С.



2 коментара:

  1. Миленка,
    чудесен хляб се е получил, много ароматен, вкусен и красив.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Някак загадъчно примамва да го вкусиш. Поздрави, Миленче!

    ОтговорИзтриване