ПОРТОКАЛОВ ТРАЙФЪЛ С ШОКОЛАД


продукти:(за 4 порции)

400 мл.прясно мляко;
100 гр.черен шоколад;
3 с.л.захар;
3 с.л."Амарето";
1 желатин;

1 ч.ч.трохи от кейк;
кълцани ядки;
нарязани сушени плодове;
кората на 1 портокал;

Заливаме желатина с 4-5 с.л.студена вода.
Затопляме млякото.В него пускаме парченцата шоколад,да се разтопи.Добавяме захарта и ликьора.
Набъбналия желатин разтапяме на водна баня и на тънка струйка го добавяме към млечната смес.
Половината от сместа разпределяме в чашки.Прибираме в хладилника за поне половин час,да стегне.Разпределяме сместа от трохите,ядките,портокаловата кора и сушените плодове и заливаме с останалата млечна смес.
При поднасяне за минутка-две потапяме в гореща вода и обръщаме в сервизната чинийка.
Да Ви е сладко!



Коментари