вторник, 17 януари 2017 г.

АШУРЕ


продукти:

1 ч.ч.грухана пшеница;
1/2 ч.ч.захар;
1 каф.л.ванилия;
1 пак.царевично нишесте;
1300-1500 мл.вода;
щипка сол;

ядки;
плодов сироп;

Измиваме добре почистената пшеница.Заливаме я с водата и подправяме с щипка сол.
Когато зърното е добре сварено,добавяме захарта и  ванилията.
Течността трябва да е към литър.Нишестето размиваме в 100-150 мл.студена вода и го изсипваме в тенджерката.Бъркаме до сгъстяване.
Разпределяме и поръсваме с накълцани ядки.
При желание допълваме вкуса с плодов сироп.




2 коментара:

  1. Любим десерт, във всички разновидности!Благодаря,Миленка ,че го припомни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Удоволствието бе мое,Натали :) Трябва да се акцентира от време на време върху старите,но вкусни десерти и ястия,за да не затънат в забрава около модерните сладкиши :) :) :)

      Изтриване