събота, 21 януари 2017 г.

ЗАПЕЧЕНИ КАРТОФКИ С КОПЪРОВО ПЕСТО


продукти:

5-6 бр.картофи(да не са дребни);

1/2 вр.копър;
70-80 мл.зехтин;
3 скил.чесън;
сок на 1/2 лимон;
3-4 бр.маслини"Стафида";
сол;

Картофите измиваме с четка и нарязваме на тънки филийки (заедно с кожичката).
Всички продукти,изброени по-горе пасираме и така получаваме ароматното песто.
В удобен съд объркваме много добре картофите с пестото.

Подреждаме с леко прихлупване в тавичка и печем на 180С до готовност!

3 коментара:

  1. Отговори
    1. Наистина се получиха прекрасни,ароматни на копър и чесън картофки...Пробвай и ще повториш!Прегръдки,Танче!:)

      Изтриване
  2. Великолепни, чудесно представени и снимани.Непременно ще ги пробвам.С ренде и на тъки резенчета са нарязани , нали ? В тази кошничка изглеждат прекрасно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване