неделя, 22 януари 2017 г.

КАКАОВО-ЦАРЕВИЧНИ СЛАДКИ


продукти:

50-60 мл.прясно мляко;
1 бр.яйце;
125 гр.краве масло;
1/2 ч.ч.кристална захар;
1/2 ч.ч.кафява захар;
3 с.л.олио;
1ч.ч.царевично брашно;
1-1 1/2 ч.ч.бяло брашно;
2 с.л.какао(не подравнени);
щипка сол;

****Ако обичате по-сладичко,спокойно може да добавите 2-3 с.л.кристална захар допълнително!

пудра захар и какао за поръсване;

Мекото масло разбиваме с яйцето,какаото и двете захари.Посоляваме със сол и добавяме олиото и мекото масло.Малко по малко приобщаваме и двата вида брашно.Полученото леко лепнещо тесто шприцоваме върху  тава,застлана с хартия.
Печем на 170С в предварително загрята фурна.
Тези сладки имат една великолепна външна хрупкавост и деликатна и нежна сърцевина....Прелестни !




2 коментара:

  1. Миленче, ще се почерпя с едничка за следобедното кафенце. Чудесни са.

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, с какво ги шприцоваш?

    ОтговорИзтриване