вторник, 24 януари 2017 г.

ПИЛЕ С ПАСТА И СПАНАК


продукти:

1/2 пиле;
500 гр.спанак;
1 гл.кромид;
250 гр.дребна паста от типа на "кус кус";
сол;
зехтин;
сух джоджен;
черен пипер;

2-3 с.л.майонеза;
150 гр.краве кашкавал;


Сваряваме пилето в подсолена вода.
В зехтин запържваме нарязания лук.Добавяме и пастата.След около пет минутки прибавяме и нарязания(накъсания)спанак и пилешкото месо(накъсано или нарязано по избор),заливаме с 200 мл.от бульона.След като течността се приобщи добавяме още 200 мл..Когато всичката течност бъде поета от пастата изсипваме в тавичка и заравняваме.Намазваме с 2-3 с.л.майонеза,покриваме с настъргания кашкавал и запичаме до порозовяване на коричката.
Бон апети!:)
***За по-пикантен и свеж вкус бихме могли да сервираме с подлучено,цедено мляко :)



2 коментара:

  1. Разкош! Апетитно отвсякъде:). Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, ще ме умориш да те хваля, ама не стига че вкусни неща си приготвила, но и умора нямаш - толкова много рецепти си публикувала!

    ОтговорИзтриване