неделя, 12 февруари 2017 г.

СВИНСКО БЛЮДО С БОРОВИНКОВА ПЛЪНКА "ПИНИЗ"


продукти (за 2 порции):

12-15 см.от свинско контра филе;

***плънка:
3 с.л.сушени,червени боровинки;
5-6 с.л. запечени орехови ядки(накълцани);
2 с.л.мариновани сушени домати;

***за мазане:
3 с.л.горчица;
сусам;
сол;
олио за запечатка;


50-80 мл.водка;
150 мл.вода;
2 ч.л.зеленчукова подправка.

Парчето свинско посоляваме.
В центъра го пробиваме с нож,който завъртаме внимателно.
Пълним образуваната кухина с обърканите продукти,изброени в състава на плънката.
Загряваме олиото в тиган ,а в него запечатваме свинското контра филе от всички страни.
Оставяме го да поизстине.намазваме го обилно с горчицата.После го овалваме и в сусам.
В тавичка изсипваме водката,водата,олиото от запържването и зеленчуковата подправка.

Поставяме месото.Покриваме с алуминиево фолио и печем 40 мин.на 180С.
Откриваме ястието и печенето продължава още 20-30 мин.на 170С.

Поднасяме с гарнитура според желанието си....
Аз поднесох с кус кус ,овкусен с чесново краве масло :)
Да Ви е сладко!




5 коментара:

  1. Миленка,
    страхотно изглежда ястието.Тази неделя правих твоите картофи с копърово песто.Чудни станаха.Великолепно е и това ястие, както и гарнитурата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, страхотно предложение!! Ти май се подготвяш за 14.02 :) :)
    Завиждам (благородно) на хората около теб, които ще имат щастието да опитат тази вкусотия!!
    Прегръдки, миличка и прекрасна седмица на любовта и виното!!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми хареса. Идеята за плънката е изключително добра :-) Благодаря Миленка !

    ОтговорИзтриване
  4. Много интересна рецепта, Миленка.
    Хареса ми много идеята.

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна идея, Миленче! Много ме впечатли името на плънката:)

    ОтговорИзтриване