сряда, 15 февруари 2017 г.

ПИЛЕШКО С КИСЕЛО МЛЯКО И АРПАДЖИК


продукти:

3 бр.пилешки пържоли от бут(без кожа);
250-300 гр.арпаджик;
1 голям морков;
300 гр.кисело мляко;
2 скил.чесън;
сух джоджен;
сол;
олио;
черен пипер (смлян);

В загрятото олио за 10 мин.запържваме ,без да спираме да разбъркваме,нарязаното на удобни късчета месо,обеления арпаджик и дребните кубчета морков.Посоляваме и заливаме с 300 мл.вода.Похлупваме и когато течността почти е извряла добавяме киселото мляко и счукания чесън.Поръсваме с джоджена.
Оставяме ястието да си къкри на тих огън тъй щото соса да намалее и се сгъсти по този начин.
Прекрасно е това ястие!
Да Ви е вкусно!



2 коментара:

  1. Е, тази комбинация е доста интересна. Изглежда вкусно и е близка до категорията ястия, които много харесваме. Интересна рецепта, браво, Миленка!

    ОтговорИзтриване