петък, 3 февруари 2017 г.

КАРТОФЕН ТЕРИН С НАДЕНИЦА И ДИВ ЛУК


продукти:

1 кг.картофи;
1 ч.л.горчица;
1 ч.ч.нарязан див лук;
2 бр.яйца;
1 с.л.майонеза;
черен пипер(млян);
сол;

1-2 бр.кълцана наденица(сурова);
олио;

кашкавал;

Изпържваме целите наденици в олио!

Сваряваме обелените картофи в подсолена вода.
Когато изстинат с ръчна преса ги правим на пюре,към него добавяме сол,черен пипер,2/3 от лука,майонезата и горчицата.Добавяме и двете яйца.Омесваме добре и половината разпределяме в терин или кексова,правоъгълна форма,предварително намазнена.
Поставяме наденицата и покриваме с останалото пюре.Поливаме с малко от олиот,в което сме запържили наденицата.
Печем за 40-50 мин.на 170-180С.Обръщаме готовото поизстинало теринче и вкарваме в топлата фурна с поръсен или нареден кашкавал за да се поразтопи...




2 коментара:

  1. Много лесен, ефектен и красив терин Миленка.Чудесен за празнични и за делнични дни.Страхотно изглежда, много красиви снимки и представяне.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване