сряда, 15 март 2017 г.

ДВОЙНО МЕСНО С ТЕЛИАТЕЛИ


продукти:(за 3 порции)

2 бр.пилешки пържоли от бут(с кожата);
3  бр.свински пържолки от контра филе;
1 гл.кромид лук;
2 бр.люти чушлета;
сол;
черен пипер;

1 ч.ч.кисело мляко;
1/3 ч.ч.майонеза;
1 скил.чесън;
1 с.л.едрозърнеста горчица;

4 ролца телиатели;
2 с.л.зехтин;
сух босилек;

Махаме кожата на пилешкото и нарязана я изпържваме на "чипс".
Нарязваме пилешкото и свинското на  удобни късове.Овкусяваме месото със сол,нарязаните лук и люти чушлета.Подправяме със сол и пипер.Оставяме в хладилник за час-два.
В загрятата мазнината отделила се от кожичката пускаме месата заедно с 150 мл.вода.Похлупваме съда и задушаваме.Когато месото е готово заливаме със сос приготвен от киселото мляко,горчицата,счукания чесън и майонезата.Оставяме да покъкри 50-10 мин.
Във вряща,подсолена вода сваряваме телиателите.Прецеждаме ги когато са готови и ги объркваме с малко зехтин.
Порцията поднасяме като естетически позоционираме пастата и месото.
С босилек поръсваме телиятелите....
Да Ви е сладко!











Няма коментари:

Публикуване на коментар