неделя, 19 март 2017 г.

ЗАДУШЕНО СВИНСКО С КОПЪРОВ АРОМАТ


продукти:

500-600 гр.свинско (шарено)месо;
5-6 бр.средни картофи;
2-3 гл.кромид лук;
5-6 копърови (по-дебелички)  дръжки;
1 шепа черни маслини(по възможност без костилка);
1/2 с.л.зърна черен пипер;
50 мл.червено вино;
150 мл.вода;
сол;
олио;


Рецептата е много лесна..От тези,които в съботните и неделните дни ти дават възможност да съчетаеш мързелуването със създаването на комфорт и уют у дома....:)
Обелените картофи измиваме и разполовяваме по дължина на две.
Лука обелваме и нарязваме на 3-4 по-дебелички филии.
Подреждаме картофите на дъното на тавичката.върху тях подреждаме лучените филии.Посоляваме.Разпределяме копъровите стебла,маслинитеи зърната пипер.
Отгоре поставяме цялото парче месо,което сме посолили.
Сипваме в съда водата и виното.
Поливаме с олио и покриваме съда с хартия.
Печем на 170С до готовност!



2 коментара:

  1. Интересна работа с копъра и свинското, предполагам доста свежо се е получило. Честита Първа Пролет, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина се получи свежа комбинация,Кате!!Честита и изпълнена с цвят пролет! :)

      Изтриване