понеделник, 27 март 2017 г.

ТЕЛИАТЕЛИ С КЮФТЕНЦА


продукти:

500 гр.телиатели;
500 гр.свинска кайма;
2 скил.чесън;
1/2 ч.ч.магданоз(ситно нарязан);
1 бр.яйце;
сол;
черен пипер;

олио за пържене на кюфтенцата;

***сос

400-500 мл.доматен сок;
3-4 бр.кралски печурки;
1 скил.чесън;
1 с.л.захар;
сол;
босилек;

чедър за поръсване;

Омесваме каймата с яйцето,сол,черен пипер(счукан) и магданоза.Добавяме и наситнените,чеснови скилидки.
От тази кайма оформяме малки(парти кюфтенца),които изпържваме в олио.
В малко от тази мазнина запържваме за кратко наситнената скилидка чесън заедно с гъбките,които сме нарязали на едро.След като зеленчука поомекне заливаме с доматения сок.Подправяме с пипер,солта,босилека и захарта.Оставяме течността да се редуцира на 1/3.Добавяме и кюфтенцата....
Сваряваме пастата според инструкцията на опаковката.
Сервираме обилно поръсено ястието с чедър(настърган)!



3 коментара:

  1. Миленка,
    чудесни нови предложения.Допаднаха ми сладките с лимец, а телиатели по този начин не съм правила.Правила съм с кайма, но не и с кюфтенца.Интересно и вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Обожаваме ги, а твоите са чудесни!

    ОтговорИзтриване
  3. И...на тавана ли се качи да снимаш масата отгоре:)), скица!

    ОтговорИзтриване