петък, 31 март 2017 г.

СОЛЕН КЕЙК С ПРЕСЕН КОЛБАС


продукти:

200 гр.кисело мляко;
100-150 гр.пресен колбас;
2 бр.яйца;
1 бакпулвер;
4-5 стр.пресен лук;
1 бр.морков;
100 мл.олио;
2-2 1/2 ч.ч.брашно;
ронена чубрица;
щипка-две счукан кимион;
щипка-две сол;

сусам;

Хубаво разбиваме яйцата със солта.
Прибавяме в купата и сместа:кисело мляко и бакпулвер.Сипваме олиото,наситнения лук,настърганото морковче и колбас.Подправяме с чубрица и кимион ,и малко по малко приобщаваме брашното.
Намазняваме избрана форма и поръсваме със сусам.
Печем на 170 С.Готовия кейк обръщаме върху поднос и нарязваме като изстине!
Да Ви е сладко!




4 коментара:

  1. Ех, Миленка, може ли да ти дойда на гости?

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    правя солени кексове за закуска, твоят кекс е чудесен на вид, а и на вкус - сигурна съм.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване