сряда, 8 март 2017 г.

ДЕСЕРТ С ИЗВАРА И КАНТУЧИНИ


продукти:

2 ч.ч.извара(безсолна);
1/2 ч.ч.кристална захар;
1/2 ч.ч.пудра захар;
1 ч.ч.цедено,кисело мляко;
2 белтъка;
1 ч.л.оцет;
1 щипка сол;
2 ванилии;
2 с.л.бадемов ликьор;

кантучини с бадеми(италиански бисквити);

Двата белтъка разбиваме на твърда ,целувчена смес с двата вида захар,оцета и ванилията.
Изварата разбиваме с ликьора и солта.
Двете смеси обединяваме внимателно с шпатула,а към тях добавяме и млякото.
В купички редим крем,кантучини,крем,кантучини...
Поръсваме с ядки или шоколад ако желаем,разбира се...Аз поръсих десерта с карамелизирани ядки(начупени)!
Преди да поднесем оставяме за половин,един час в хладилник!





2 коментара:

  1. Много интересен десерт Миленка.Чудесно осмомартенско предложение.Честит празник ! Бъди жива и здрава !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Представям си какво удоволствие е тази комбинация, нежен крем с хрупкави кантучини! Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване