сряда, 26 април 2017 г.

СЕЛСКИ ИТАЛИАНСКИ ПАЙ "TRITARE"


продукти:

***тесто:

200 гр.кисело мляко;
80-100 гр.краве масло;
1/2 ч.л.сода за хляб;
1/2 ч.л.сол;
1/2 ч.л.захар;
брашно около 600 гр.;

500 гр.свинска кайма;
30 мл.зехтин;
1 бр.морков;
2 стр.пресен лук;
100 гр.кашкавал;
сол;
пипер меланж;

семена за поръсване;

От изброените продукти омесваме меко тесто,което оставяме да си почине поне половин час.
В загрят зехтин запържваме за 10 мин.каймата.Добавяме ситно нарязания лук и морков,сипваме 40-50 мл.вода.Посоляваме със сол и пипер.Разбъркваме до готовност.Когато плънката е поизстинала добавяме настъргания 1/2 кашкавал.
Разточваме две кори с диаметър 28 см.Върху долната разпределяме в центъра от плънката,а останалия спанак разпределяме като пръстен малко преди края на кората.
покриваме с втората кора и прещипваме двете кори.Оформяме пая.Намазваме с останалия жълтък,разбит с малко растителна мазнина.
Поръсваме със сусам и останалия кашкавал и печем в предварително затоплена фурна на 160-170С.




Няма коментари:

Публикуване на коментар