сряда, 10 май 2017 г.

ПРОЛЕТНА ГЪБЕНА ЯХНИЯ

продукти:

800 гр.гъби "Печурка";
6-7 вр.пресен лук;
2-3 стр.пресен чесън;
4-5 пресни картофи;
1 голям морков;
1 ч.л.червен пипер;
1 с.л.доматено пюре;
1 даф.лист;
олио;
сол;
черен пипер;

магданоз;


В затоплената мазнина запържваме,задушавайки почистените и нарязани гъби.Когато останат само на мазнина посоляваме и добавяме нарязаните на едро морков и картофи.След 5-6 минутки сипваме в тенджерката и едро нарязаните лук и чесън,заедно с двата вида пипер.Похлупваме за 4-5 минутки и заливаме с вода около 400 мл.в която сме размили доматеното пюре и дафиновия лист.Допълнително добавяме сол при нужда.
Оставяме ястието да си къкри на слаб огън до готовност.
Поднасяне със ситно нарязан ,пресен магданоз!





2 коментара:

  1. Много вкусна постна яхния Миленка, чудесно пролетно предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване