вторник, 9 май 2017 г.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ РЪЖЕН ХЛЯБ СЪС ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ И ЛУК


продукти:

1 1/2 ч.ч.пълнозърнесто ,ръжено брашно;
1 ч.ч.бяло брашно;
1 с.л.сол;
1 пак.суха мая;
1 1/2 с.л.захар;
50 гр.зелени маслини (без костилки);
2 стр.зелен лук;
20-30 мл.зехтин;

С дървена лъжица объркваме сухите смеси.Добавяме нарязаните маслини и лук.
Овкусяваме със зехтина и малко по малко добавяме вода.Омесваме меко,не лепнещо тесто за целта няма да е проблем да добавим още малко бяло брашно при нужда...:)
Оформяме хляба и го поставяме върху тава,покрита и набрашнена хартия.
Оставяме да почине и втаса на топличко!
Печем до готовност на 170С!


5 коментара:

  1. Анонимен9 май 2017 г., 13:33

    А дали ще се получи в хлебопекарна

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    това са любимите ми добавки към хляба.Чуден е.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване