КИФЛЕНСКА ЗАКУСКА :)




тесто:

1 ч.ч.топло мляко;
1 ч.ч.айран;
1 пак мая;
1/3 ч.ч.захар;
2/3 ч.ч разтопено краве масло;
щипка сол;
брашно около 800 гр.

кашкавал+ ронена чубрица;
шоколад;

Двете млека съединяваме в удобна купа.Добавяме захарта,маята и 10 с.л.от брашното.
Оставяме маята да се активизира.Когато това се случи добавяме разтопеното масло ,щипката сол и малко по малко приобщаваме и брашното.омесваме меко тесто,което покриваме с памучна кърпа и изчакваме да втаса.
Половината тесто разточваме ма правоъгълник и поръсваме с настърган кашкавал.Навиваме на руло и с остър нож нарязваме на 1-1,5 см.парчета.Подреждаме в тава,покрита с хартия.поръсваме с ронена чубрица и оставяме да удвоят обема си.Печем на 160С.
Другата половина разточваме на кръг.Разрязваме на 8  като на всяко парченце в широката част поставяме по правоъгълниче шоколад.навиваме кифличките.Подреждаме в тавата и изчакваме да втасат.Печем на 160С.


Коментари

  1. Миленка,
    подобни рулца правя и аз, използвам различна плънка - зеленина, сирене, маслини или само някоя подправка със зехтин.С кашкавал също стават прекрасни, бързи и много лесни за изпълнение.А кифлички много отдавна не съм правила, но ги правя с шипков мармалад или локум.С шоколад също са много интересни.
    Поздрави и лека и спорна седмица, весело лято !

    ОтговорИзтриване
  2. Кой, ако не една сладка кифличка да измисли такова заглавие и да приготви такава чудна закусчица!

    ОтговорИзтриване
  3. Еййй, това определение "кифленска" обикновено се използва в друг , неособено ласкателен подтекст, обаче твоята кифленска закуска изглежда много апетитна, Миленка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар