събота, 8 юли 2017 г.

ПАТЛАДЖАН С ПУШЕНО МЕСО И МАНАТАРКА


Няма да си позволявам да давам количества и мерки,по простата причина,че продуктите бихте могли да съобразите с бройка на хора и големината на тавичката,която сте избрали.....

продукти:

патладжан;
пушено свинско филе(флейка;врат);
манатарка;
домати(настъргани);
кромид лук;
сол;
черен пипер;
зехтин(олио);

пармезан и магданоз за поръсване;

Обелваме на ивици патладжана и го посоляваме.
Нарязваме гъбите на едри парчета.
Пушеното месо и лука нарязваме на филийки(не много тънки) .
Редим в тавичката:патладжан,филе,патладжан,гъба,патладжан,лук,патладжан филе,....

Поръсваме с още малко сол и пипер.Заливаме с доматите и зехтин.
Покриваме с фолио и печем на 170 С.Когато преценим,че ястието е готово,премахваме алуминиевите листа и запичаме.
Поднасяме с поръска от пармезан и магданоз!

4 коментара:

  1. Много вкусно звучи, а и ние толкова обичаме всичко с патладжани! Много апетитно предложение, Миленка!
    Поздрави и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ние сме от големите почитатели на патладжана...Особено през лятото е основен зеленчук за похапване у дома.Прекрасни почивни дни момичета! :)

      Изтриване
  2. Миленка,
    чудесно ястие се е получило.Великолепно изглежда, използвам патладжаните по - рядко, но се старая да ги влагам в разнообразни ястия.Чудесна и много апетитна идея.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване