четвъртък, 31 август 2017 г.

БЕЗГЛУТЕНОВ КЕЙК С МЕНТА И ШОКОЛАД

В днешно време много хора имат глутенова непоносимост! Обичам да работя с оризово брашно,защото е с много нежна структура ,няма глутен,а и лесно се работи с него! 
Фирмата производител на любимите ми за работа брашна  се е погрижила за качеството и многообразието!
Днешния сладкиш е сътворен с прекрасното оризово брашно на Ecosem.bg


продукти:

3 яйчени жълтъка;
125 гр.краве масло;
150 гр.захар;
150 мл.кисело мляко;
1 бакпулвер;
1 ч.ч.царевичен грис;
1 ч.ч. оризово брашно;
80 гр.млечен шоколад;
листа от мента;


Много добре смиламе в чопър захарта и ментата.
Разбиваме жълтъците с киселото мляко,в което сме погасили набухвателя.
Малко по малко добавяме и двата вида брашна,заедно с начупения шоколад.
Печем в предварително затоплена фурна на 170С до готовност!
Поднасянето със заквасена сметана(зимния период) или със сметанов сладолед (топлите,летни дни),води до  окачествяването му на ВЕЛИКОЛЕПЕН,ФИН,ПРАЗНИЧЕН ДЕСЕРТ :)







1 коментар:

  1. Чудесен безглутенов сладкиш Миленка.Наистина много хора не понасят глутен.Така,че работи в тази посока.Интересно и вкусно предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване