четвъртък, 10 август 2017 г.

БЕЗГЛУТЕНОВИ ТОРТИЛИ


продукти:

600 гр.картофи;
около 300 гр.царевично брашно;
3-4 с.л.пресно млеко;
1/3 ч.л. сода за хляб;
сол;

В подсолена вода сваряваме обелените картофи.
Намачкваме ги и в купата при тях сипваме млякото,в което сме погасили содата.Ако смятаме за нужно посоляваме допълнително.
Омесваме картофите с царевичното брашно и разделяме на 5-6 топки.
върху набрашнено силиконово килимче разточваме всяка тортила.
Печем върху силно нагрят тиган,сух и от двете страни!
Прекрасни са!



1 коментар:

  1. Миленка,
    ще ги изпробвам тези вкусни тортили.Имам хубаво царевично брашно.Наистина изглеждат прекрасни.С хубава шарена сол и пресен домат са идеални за лятото.
    Поздрави, весело лято и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване