четвъртък, 14 септември 2017 г.

ФРЕНСКИ,ХРУПКАВИ СЪРЦА(бисквити)


продукти:

4 белтъка;
1/2 ч.ч. кафява захар;
1/2 ч.ч.захар;
1/2 ч.л.канела;
1 с.л.бадемов ликьор;
100-150 гр.бадемово брашно;
150 гр.бяло брашно (оризово);
2 ч.л.какао;
щипка сол;

бадеми за поръсване

Разбиваме  белтъка "на сняг" заедно с щипката сол.
Добавяме захарта,канелата,ликьора,какаото и бадемовото брашно.
Спираме миксера и с шпатула приобщаваме бялото брашно.
Сипваме сместа в пош с широк,назъбен(кръгъл)накрайник.
Оформяме бисквите в тава,покрита с хартия.
Поръсваме с накълцани ядки и печем на 160-170С.




1 коментар: