ПИЛЕ С ОРИЗ И МАЩЕРКА НА ТИГАН


От две години у дома намираме време да направим пилешко в буркан ...Тази година едно мило семейство ни предостави прекрасни,домашни кокошки (ярки).Светла и Любен имат стопанство и правят прекрасни крайни продукти: шпеков салам,суджук....,а и само по себе месото им е вкусно и пресно!

продукти:

1 бур.пържено пиле (600 гр.пилешко месо);
1 ч.ч.ориз;
1 ч.ч.оризово фиде;
1/2 домат;
1/2 гл.кромид;
2 щипки сух чесън;
черен пипер;
сол;
олио;
прясна мащерка;

Ако месото ни е сурово го сваряваме или изпържваме!
В загрятото олио запържваме ситно нарязания лук.Добавяме ориза и фидето.Посоляваме и когато се избистри ориза сипваме 1 ч.ч.вода.Подправяме със сол,чесън и пипер.Добавяме още 1 ч.ч.вода и наронваме мащерка.Подреждаме порциите месо и заливаме с последната част вода.
Остаряме ястието да си къкри спокойно като от време на време с дървена шпатулка потпъхваме(бъркаме от долу).
Прелест!





Коментари

Публикуване на коментар