сряда, 21 февруари 2018 г.

СВИНСКО С МАНАТАРКА И СПАНАК


продукти:

400 гр.свинска кайма;
200 гр.манатарка(пържена консерва);
200 гр.спанак;
30-40 гр.кашкавал;
сол;
черен пипер;
30 мл.олио;

***сос;
50 мл.олио;
2 скил.чесън;
1/2 гл.кромид лук;
4 с.л.оризово брашно;
2 с.л.едрозърнеста горчица;
сол;
черен пипер;

20 гр.кашкавал за коричка :) ;

Омесваме каймата с ситно нарязаната манатарка.Овкусяваме със сол и пипер и добавяме нарязания на кубчета кашкавал.Оставяме за половин час сместа да "почине".
Спанакът,посолен се задушава,отцежда и охлажда!
Месната смес оформяме на правоъгълник върху фолио(стреч) позоционираме спанака и навиваме на руло.Стягаме краищата на найлона и пошираме за 10-15 мин във вряща вода .
В компанията на олиото запичаме за 15-20 мин.във фурната при 160С като преди поднасяме поръсваме с кашкавала,предвиден за коричка.

Соса създаваме като в загрятото олио задушаваме ситно нарязаните кромид и чесън.добавяме добре напълнените лъжици горчица.За няколко минутки"запичаме"и брашното.Добавяйки от водата в която сме поширали рулото.Овкусяваме и сервираме!





1 коментар:

  1. Ехе, красота! Освен вкусното ястие, примамват и снимките с масата. Поздрави, Миленче!

    ОтговорИзтриване