сряда, 11 юли 2018 г.

КЬОПООЛУ(дърпано)


продукти:

2 патладжана;4 червени чушки(Капия);1 домат;1/2 гл.чесън;магданоз;зехтин;сол

Приготвяме кьопоолуто по следния начин:

Изпичаме и обелваме патладжана,чушките и 5-6 скил.от чесъна.
Грубо ги намачкваме в съд ,удобен за целта.Добавяме обеления и нарязан на кубчета домат.
Посоляваме и овкусяваме със счукания чесън и зехтина.
Поднасяме с магданоз!

5 коментара:

  1. Обожавам го в този "по-груб" вид!
    Много апетитни снимки, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз...Вкарва някакъв чар тази проявена "грубост" :)

      Изтриване
  2. Много красиво поднесено и много любимо лятно ястие, Миленка! Особено, ако се хапва така поднесено и навън, ще е страхотно.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно е ! И универсално - мезе, разядка или даже леко похапване :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Е,хе, точно така го обичам, на едро и нбережно, върха е!

    ОтговорИзтриване