ХРУПКАВИ БАНИЧКИ СЪС СВИНСКО


продукти (за 7 банички):7 бр.финни кори за баница;3-4 картофа;1 ч.ч.сварено(накъсано)свинско месо;1 с.л.горчица;стрък праз;черен пипер и кимион (мляни);сол;щипка лют пипер(пожелание),олио

олио за пържене;

1 яйце и царевично брашно(галета) за овалване;

Сваряваме в подсолена вода картофите.В тиган загряваме малко олио,в което запържваме наситнения праз,добавяме намачкания картоф и месото.Подправяме с горчица и подправките.

Всяка кора прегъваме на две.В единия край поставяме от вече студената плънка.Завиваме на руло.Всяко рулце потапяме в разбито яйце и овалваме в царевичното брашно.Оставяме готовите рулца да престоят около час в хладилник.

Пържим до златисто и оставяме върху салфетка.....Поднасяме със сос,който може да подберем според вкуса си !

P.S.Относно месото аз използвах рагу,а сосът ми бе на майонезена основа!Комбинацията ми бе повече от сполучлива и я препоръчвам! :)





Коментари