продукти:за около 18-20 броя
1 пиле около 1,600 кг.;
150 гр.бланширани гъби;
3 бр. яйца;
1 гл.кромид-лук;
80-100 мл. олио;
1 ч.л.кимион;
1 ч.л.черен пипер;
2 ч.л.сол ;
магданоз;
В подсолена вода сваряваме пилето.Изчакваме да се охлади ,махаме кожата и обезкостяваме месото.Чистото месце се нарязва и се слага в съда,в който ще омесим пилешката кайма.Прибавяме нарязания на ситно лук,гъбите,подправките и половината от количеството олио.Към сместа се включват и яйцата.Омесваме добре и оставяме за около 2 часа в хладилника.
Другата част от олиото се слага в малка купичка.От каймата оформяме средни кюфтета , които омазняваме с помоща на пръсти и печем на предварително загрят оребрен тиган.
Тъй като кюфтенцата за по-сухички/но пък страшно вкусни и ароматни/ може да ги поднесем с подходящо сосче.
1 пиле около 1,600 кг.;
150 гр.бланширани гъби;
3 бр. яйца;
1 гл.кромид-лук;
80-100 мл. олио;
1 ч.л.кимион;
1 ч.л.черен пипер;
2 ч.л.сол ;
магданоз;
В подсолена вода сваряваме пилето.Изчакваме да се охлади ,махаме кожата и обезкостяваме месото.Чистото месце се нарязва и се слага в съда,в който ще омесим пилешката кайма.Прибавяме нарязания на ситно лук,гъбите,подправките и половината от количеството олио.Към сместа се включват и яйцата.Омесваме добре и оставяме за около 2 часа в хладилника.
Другата част от олиото се слага в малка купичка.От каймата оформяме средни кюфтета , които омазняваме с помоща на пръсти и печем на предварително загрят оребрен тиган.
Тъй като кюфтенцата за по-сухички/но пък страшно вкусни и ароматни/ може да ги поднесем с подходящо сосче.
Коментари
Публикуване на коментар