ДРЕБНИ ЧУШКИ С КОЗЕ СИРЕНЕ


продукти:

9-10 бр.дребни зелени чушки;
100-150 гр.козе сирене;
50 гр.кашкавал;
2 бр.яйца;
черен пипер;
кимион;
зехтин;

див лук и доматчета за гарниране;

Подготвяме чушките за пълненето.
Объркваме нароненото сирене,настъргания кашкавал заедно с двете яйца.Подправяме сместа с пипера и кимиона.
С малка лъжичка пълним пиперките и ги подреждаме в тавичтата.Поливаме с малко зехтин и печем за 30 мин.на 170С.
Поднасяме със свежи лучени перца и домати!




Коментари

  1. Много пъстро, пролетно и вкусно е при теб, Миленче! Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Спорна и щастлива нова седмица и за теб,Таня!:)))))

      Изтриване
  2. Не обичам козе сирене, но какво ми пречи да опитам с краве:) Чудесни са, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно нищо не пречи,Траянче даже и овче да сложиш пак ще е чудесно!:)Усмихнат ден!

      Изтриване
  3. И аз като Траянка не обичам козето сирене. У дома има цяла съдинка с домашно, и само го подмятаме. Чудя се, ако го вложа в тази рецепта, дали няма да се усеща специфичния му аромат, който не ни допада...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ползвам на фирма"Ралица" и ароматът не пречка:)

      Изтриване
  4. Много елегантно пролетно ястие Миленка.Козето сирене, когато е получено от кози, на които млякото не мирише е много вкусно и подходящо за различни ястия.Но има и кози, на които млякото има специфичен дъх, сиренето - също.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Миленче, такава свежест струи от страницата на блога ти, приготвила си неустоимо вкусно блюдо, да знаеш! Прекрасно е!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Направо ме спечели с това кози сирене - не обичам пълнени чушки, но с козе сирене, звучи .... Хам Хум.
    Интересно как не съм се сетил досега

    ОтговорИзтриване
  7. Ах, като дойде пролетта, как обожавам такива ястия! Чудни, вкусни и много апетитни чушки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Умирам за такива неща, Миленка! Време е за пролетен пазар;)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар