продукти:
9-10 бр.дребни зелени чушки;
100-150 гр.козе сирене;
50 гр.кашкавал;
2 бр.яйца;
черен пипер;
кимион;
зехтин;
див лук и доматчета за гарниране;
Подготвяме чушките за пълненето.
Объркваме нароненото сирене,настъргания кашкавал заедно с двете яйца.Подправяме сместа с пипера и кимиона.
С малка лъжичка пълним пиперките и ги подреждаме в тавичтата.Поливаме с малко зехтин и печем за 30 мин.на 170С.
Поднасяме със свежи лучени перца и домати!
Много пъстро, пролетно и вкусно е при теб, Миленче! Успешна седмица!
ОтговорИзтриванеСпорна и щастлива нова седмица и за теб,Таня!:)))))
ИзтриванеНе обичам козе сирене, но какво ми пречи да опитам с краве:) Чудесни са, Миленка!
ОтговорИзтриванеАбсолютно нищо не пречи,Траянче даже и овче да сложиш пак ще е чудесно!:)Усмихнат ден!
ИзтриванеИ аз като Траянка не обичам козето сирене. У дома има цяла съдинка с домашно, и само го подмятаме. Чудя се, ако го вложа в тази рецепта, дали няма да се усеща специфичния му аромат, който не ни допада...
ОтговорИзтриванеАз ползвам на фирма"Ралица" и ароматът не пречка:)
ИзтриванеМного елегантно пролетно ястие Миленка.Козето сирене, когато е получено от кози, на които млякото не мирише е много вкусно и подходящо за различни ястия.Но има и кози, на които млякото има специфичен дъх, сиренето - също.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
:)Благодаря,Ели!
ИзтриванеМиленче, такава свежест струи от страницата на блога ти, приготвила си неустоимо вкусно блюдо, да знаеш! Прекрасно е!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Направо ме спечели с това кози сирене - не обичам пълнени чушки, но с козе сирене, звучи .... Хам Хум.
ОтговорИзтриванеИнтересно как не съм се сетил досега
Ах, като дойде пролетта, как обожавам такива ястия! Чудни, вкусни и много апетитни чушки! Поздрави!
ОтговорИзтриванеУмирам за такива неща, Миленка! Време е за пролетен пазар;)
ОтговорИзтриване