продукти:
1 кг.зеле;
500 гр.патешки бутчета(маншони);
800 гр.белени домати(консерва);
1 гл.кромид(2 стр.праз лук);
1 бр.голям морков;
1 ч.л.червен пипер;
сол;
олио;
Преди да започнем със същинското приготовление сваряваме в подсолена вода бутчетата.
(Бульона запазваме за супичка или ризото:))
Покриваме(филмираме) дъното на съда с олио.Задушаваме зелето заедно с кубчетата морков и лук.Посоляваме и след 10 мин.добавяме нарязаните(пасираните)домати и червения пипер.Не спираме да разбъркваме от време на време и след 10 мин.изключваме котлона.
Изсипваме зеленцето в тавичка и подреждаме патешкото отгоре.Пъхваме във фурната и запичаме за 30-40мин.,за да остане на мазнинка:).
Сервираме и похапваме сладко,сладко....(ако нямаме работа навън,няма по-добра комбинация на това ястие с чесънче).
Да Ви е сладко!
Миленче, ето това вече не е "умито" като моето прясно зеле (ако помниш...). ;)
ОтговорИзтриванеЧудна манджичка си сервирала, ама много!
Уханен и усмихнат ден ти желая!
Обичам пряснп зеленце, Миленка. А и ти си го докарала отлично овкусено, че и с такива вкусни снимки.... Страхотно!
ОтговорИзтриванеАу, Миленка това не трябваше да го виждам:))) поне от зеленцето ми отдели мъничко, а:))) Страхотно приготвено. Поздрави!
ОтговорИзтриванеУ нас прясно зеле се яде постно (за разлика от киселото!), но предложението ти е много апетитно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Аз се огледах на тия апетитни кълки дето си подпряла така вкусно и примамват да грабнеш една и .....!
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение, Миленче!
Поздрави!
Вече три пъти готвя по тази рецепта! Става уникално вкусно! Благодаря!
ОтговорИзтриване