продукти:за 6 порции
около 800 гр.филе от акула;
маслини /без костилки/;
орехови ядки;
2 бр.яйца;
6 с.л. брашно;
олио/за пърженето/;
за маринатата:
3 скилидки чесън;
4 с.л.соев сос;
1 с.л.сол;
1/2 с.л. черен пипер;
1 с.л.балсамов оцет;
дръжчиците на 1 вр.магданоз /по-лесно се почистват :)/;
Правим маринатата като разбъркваме в по-дълбок съд изброените съставки.
Нарязваме рибното филе на пърценца с дебелина 2-3 см.и го слагаме в приготвената марината за около 3-4 часа.
В единият край на рибното филе слагаме маслинка и орехова ядка.
Завиваме внимателно на рулце.Ако сметнем че не стои стабилно рулото ,го закрепяме с помоща на клечка за зъби.
Пържим в загрято олио като първо овалваме в брашното и после потапяме в разбитите яйца.
Надявам се да опитате тези акулски рулца и да Ви се усладят!
около 800 гр.филе от акула;
маслини /без костилки/;
орехови ядки;
2 бр.яйца;
6 с.л. брашно;
олио/за пърженето/;
за маринатата:
3 скилидки чесън;
4 с.л.соев сос;
1 с.л.сол;
1/2 с.л. черен пипер;
1 с.л.балсамов оцет;
дръжчиците на 1 вр.магданоз /по-лесно се почистват :)/;
Правим маринатата като разбъркваме в по-дълбок съд изброените съставки.
Нарязваме рибното филе на пърценца с дебелина 2-3 см.и го слагаме в приготвената марината за около 3-4 часа.
В единият край на рибното филе слагаме маслинка и орехова ядка.
Завиваме внимателно на рулце.Ако сметнем че не стои стабилно рулото ,го закрепяме с помоща на клечка за зъби.
Пържим в загрято олио като първо овалваме в брашното и после потапяме в разбитите яйца.
Надявам се да опитате тези акулски рулца и да Ви се усладят!
Коментари
Публикуване на коментар