продукти:
500 гр.бяло брашно;
1 бакпулвер;
100 мл.олио;
1/2 с.л. сол;
1 с.л. захар;
1/2 лимон /сока/;
вода;
Изсипваме 2/3 от брашното в по-дълбок съд и правим кладенче,в което погасяваме бакпулвера с лимоновия сок.Прибавяме захарта,солта и олиото.Постепенно започваме да сипваме хладка водичка докато стане лепкаво гъсто тесто. Измесваме с останалото брашно като слагаме паричката вътре.
Готовото меко тесто оставяме за час-час и половина да отдъхне.
Отделяме малко от тестото за украса на питката,а останалото тесто разстиламе в намазнена малка тавичка.Правим украсата по наш избор.Намазваме с малко олио и слагаме в загрятата фурна.
Печем 30-40 минути на вентилатор на 160-180 градуса като преди да изкараме питата проверяваме с клечка за зъби.
500 гр.бяло брашно;
1 бакпулвер;
100 мл.олио;
1/2 с.л. сол;
1 с.л. захар;
1/2 лимон /сока/;
вода;
Изсипваме 2/3 от брашното в по-дълбок съд и правим кладенче,в което погасяваме бакпулвера с лимоновия сок.Прибавяме захарта,солта и олиото.Постепенно започваме да сипваме хладка водичка докато стане лепкаво гъсто тесто. Измесваме с останалото брашно като слагаме паричката вътре.
Готовото меко тесто оставяме за час-час и половина да отдъхне.
Отделяме малко от тестото за украса на питката,а останалото тесто разстиламе в намазнена малка тавичка.Правим украсата по наш избор.Намазваме с малко олио и слагаме в загрятата фурна.
Печем 30-40 минути на вентилатор на 160-180 градуса като преди да изкараме питата проверяваме с клечка за зъби.
Коментари
Публикуване на коментар