Няма човек,който да не е приготвял или хапвал пържен свински черен дроб,поради което сама по себе си рецептата не претендира за уникалност....,но пък предварителната подготовка я прави предпочитана :)))
продукти:
1 кг.свински черен дроб;
брашно/за овалване/;
олио/за пържене/;
лимон;
марината:
250 мл.пресно млеко;
1 с.л.сол;
1 с.л. горчица;
3 скилидки чесън;
2 с.л.олио;
Марината се приготвя много лесно , като към пресното млеко прибавим нарязаните скилидки чесън,горчицата,олиото и солта.
Нарязваме дроба на филийки с дебелина 1,5 см..Мушкаме го в млечната марината и го забравяме в хладилника за 3-4 часа :)
За да му се насладим на сочността просто трябва да го оваляме в брашното и да го изпържим в добре загрято олио.
В никакъв случай това дробче не се брои за диетично,но пък е много вкусно и поне веднъж на 2 месеца бихме могли да загърбим здравословното хранене :),нали?!
Поднасяме с лимон.
продукти:
1 кг.свински черен дроб;
брашно/за овалване/;
олио/за пържене/;
лимон;
марината:
250 мл.пресно млеко;
1 с.л.сол;
1 с.л. горчица;
3 скилидки чесън;
2 с.л.олио;
Марината се приготвя много лесно , като към пресното млеко прибавим нарязаните скилидки чесън,горчицата,олиото и солта.
Нарязваме дроба на филийки с дебелина 1,5 см..Мушкаме го в млечната марината и го забравяме в хладилника за 3-4 часа :)
За да му се насладим на сочността просто трябва да го оваляме в брашното и да го изпържим в добре загрято олио.
В никакъв случай това дробче не се брои за диетично,но пък е много вкусно и поне веднъж на 2 месеца бихме могли да загърбим здравословното хранене :),нали?!
Поднасяме с лимон.
Коментари
Публикуване на коментар