продукти:
250 гр.обикновени бисквити;
125 гр.краве масло;
1/2 ч.ч.сладко /по избор/;
400 гр.извара;
3 бр.круши;
1 ч.ч.кокосови стърготини;
1 ч.ч.пресно млеко;
1/2 ч.ч. захар;
2-3 с.л. мед;
20 гр. желатин;
черен шоколад за украса
Натрочаваме бисквитите /или ги смиламе/.
Разтопяваме маслото и внимателно- на струйка прибавяме към бисквитеното брашно.
250 гр.обикновени бисквити;
125 гр.краве масло;
1/2 ч.ч.сладко /по избор/;
400 гр.извара;
3 бр.круши;
1 ч.ч.кокосови стърготини;
1 ч.ч.пресно млеко;
1/2 ч.ч. захар;
2-3 с.л. мед;
20 гр. желатин;
черен шоколад за украса
Натрочаваме бисквитите /или ги смиламе/.
Разтопяваме маслото и внимателно- на струйка прибавяме към бисквитеното брашно.
Омесваме добре и така се получава смес с която може да се моделира блата за сладкиша.Изсипваме в тортена форма с отделящ ринг и хубаво притискаме,за да стане плътна основа.Отгоре разпределяме избраното от нас сладко.
Желатина накисваме в купичка с 1 к.ч. вода и изчакваме да набъбне,а през това време се заемаме с останалите продукти:).Слагаме изварата в купа и към нея
прибавяме захарта,меда,кокоса и пресното млеко.Разбъркваме много добре .
Обелените и нарязани круши също се включват в ароматната изварена смес.
Набъбналия вече желатин се разтапя на водна баня и на тънка струйка се изсипва в крема.Изсипваме сместа върху бисквитите,заравняваме и пъхваме сладкиша за около два часа в хладилника.
Когато десерта е готов го прехвърляме в тортена чиния и поръсваме с нарязан черен шоколад.
Коментари
Публикуване на коментар