продукти:
1 кг.свинско/врат или плешка/;
200 мл. червено вино;
сол;
олио;
брашно/за овалване/;
за маринатата:
1 ч.ч.доматен сок;
50 мл.олио;
4 скл.чесън;
1 с.л. сол;
1 с.л.черен пипер;
Нарязваме месото на пържолки с дебелина около 1-1,5 см..
Приготвяме маринатата като смесим продуктите за нея в по-дълбока купа.Пържолките овалваме добре в марината и ги оставяме да се овкусяват за 2-3 часа.
Овалваме в брашно всяка от пържолките и пържим в добре загрято олио.
1 кг.свинско/врат или плешка/;
200 мл. червено вино;
сол;
олио;
брашно/за овалване/;
за маринатата:
1 ч.ч.доматен сок;
50 мл.олио;
4 скл.чесън;
1 с.л. сол;
1 с.л.черен пипер;
Нарязваме месото на пържолки с дебелина около 1-1,5 см..
Приготвяме маринатата като смесим продуктите за нея в по-дълбока купа.Пържолките овалваме добре в марината и ги оставяме да се овкусяват за 2-3 часа.
Овалваме в брашно всяка от пържолките и пържим в добре загрято олио.
Изпърженото месце слагаме в тенджерка и го заливаме с винцето.Оставяме да покъкри на котлона за 10-15 мин.
Ако прецените може да добавите още малко сол :)
Това че сме сготвили пържолките с вино,не значи че не трябва да имаме и в чашата от живителната течност:)
Да Ви е сладко!
Ще ги пробвам и ще пиша.Изглеждат страхотно
ОтговорИзтриванеЛюбов,чувствай се удобно на нашата трапеза:)много се радвам ,че се открихме,а за пържолките ще съм щастлива ако споделиш мнението си:)
Изтриване