продукти:
300 гр. лапад /замразен/;
300 гр.ориз/кръгъл/;
80 гр.орехови ядки;
150 мл.олио;
1 гл. лук;
1 1/2 с.л. сол;
1/2 с.л.черен пипер;
1/2 с.л.червен пипер;
сух джоджен;
В по-дълбок тиган сипваме част от олиото и го загряваме на котлона.Запържваме до избистряне лука ,прибавяме ориза и разбъркваме 3-4 минути преди да включим към сместа и лапада.Оставяме на котлона за още 4 мин. и го изключваме като прибавяме и едро начупените орехи.Овкусяваме сместа със солта,джоджена ,черния и червения пипер.Разпределяме сместа в подходяща тавичка,изсипваме останалото олио и вода/в съотношение с ориза 3/1/.
Печем до готовност на 180 градуса.
300 гр. лапад /замразен/;
300 гр.ориз/кръгъл/;
80 гр.орехови ядки;
150 мл.олио;
1 гл. лук;
1 1/2 с.л. сол;
1/2 с.л.черен пипер;
1/2 с.л.червен пипер;
сух джоджен;
В по-дълбок тиган сипваме част от олиото и го загряваме на котлона.Запържваме до избистряне лука ,прибавяме ориза и разбъркваме 3-4 минути преди да включим към сместа и лапада.Оставяме на котлона за още 4 мин. и го изключваме като прибавяме и едро начупените орехи.Овкусяваме сместа със солта,джоджена ,черния и червения пипер.Разпределяме сместа в подходяща тавичка,изсипваме останалото олио и вода/в съотношение с ориза 3/1/.
Печем до готовност на 180 градуса.
Коментари
Публикуване на коментар