СУПА С РИБНИ ТОПЧЕТА



продукти:


150-200 гр.филе от бяла риба;
1 яйце;
2 моркова;
1 гл.лук;
1/2 вр.магданоз;
1ч.ч.кисело млеко;
1 с.л.Вегета;
11/2ч.л.сол;
1ч.л.черен пипер;
1 даф.лист;
5-6 с.л.олио;
брашно;

Рибното филе накълцваме на много малки парченца/ако нямате време просто ги смелете/.Настърганата 1/2 гл.лук пробавяме към рибата.Посоляваме с 1/2 ч.л.сол и чукваме яйчицето.Оставяме на страни рибната кайма за около 20 мин.да поеме от ароматите.


В 1,250 л.вода прибавяме нарязанита 1/2 гл.лук,моркови, дръжките на магданоза и  олиото/ако прецените може да промените по Ваш вкус количеството/.При завирането сипваме вегетата ,дафиновото листо и остатъка от солта.
Оформяме топчетата колкото орехче ,които овалваме предварително в брашно и ги пускаме във врящата супичка.
Когато топчетата изплуват на повърхността и морковите омекнат ,то тогава вече сме сигурни в готовността на супата и застройваме с киселото млеко,в което сме прибавили малко брашно и черният пипер.В млечната кашичка сипваме на струйка от бульона и връщаме отново в ароматната супа.
Поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме с лимон.
Да Ви е сладко!



Коментари