продукти:
4-5 бр.горни пилешки бутчета;
1 стрък праз-лук;
1-2 връзки магданоз;
1 коф.кисело млеко;
50 мл.олио;
1 ч.л.сол;
1 1/2 ч.л.зеленчукова подправка;
1/2 лимон /сок/;
1 к.л.черен пипер;
4 с.л. брашно;
Сваряваме бурчетата във вода със солта.Оставяме ги да поизстинат.
На дъното на тенджерката сипваме олиото и когато се загрее пускаме за 2 мин.нарязания на жулиенчета праз-лук.Поръсваме с брашното и правим няколко завъртания преди на сипем 1 1/2 ч.ч.от бульона ,в който е вряло пилето.Поръсваме със зеленчуковата подправка и прибавяме пилешкото.Оставяме да къкри на тих огън за около 15-20 мин.,след което прибавяме разбитото с лимоновия сок кисело млеко.Оставяме на котлона за още 10 мин.като 5 мин.преди да дръпнем ястието от котлона обилно поръсваме с наситнения и ароматен магданоз.
При поднасяне поръсваме с пресно смлян черен пипер.
4-5 бр.горни пилешки бутчета;
1 стрък праз-лук;
1-2 връзки магданоз;
1 коф.кисело млеко;
50 мл.олио;
1 ч.л.сол;
1 1/2 ч.л.зеленчукова подправка;
1/2 лимон /сок/;
1 к.л.черен пипер;
4 с.л. брашно;
Сваряваме бурчетата във вода със солта.Оставяме ги да поизстинат.
На дъното на тенджерката сипваме олиото и когато се загрее пускаме за 2 мин.нарязания на жулиенчета праз-лук.Поръсваме с брашното и правим няколко завъртания преди на сипем 1 1/2 ч.ч.от бульона ,в който е вряло пилето.Поръсваме със зеленчуковата подправка и прибавяме пилешкото.Оставяме да къкри на тих огън за около 15-20 мин.,след което прибавяме разбитото с лимоновия сок кисело млеко.Оставяме на котлона за още 10 мин.като 5 мин.преди да дръпнем ястието от котлона обилно поръсваме с наситнения и ароматен магданоз.
При поднасяне поръсваме с пресно смлян черен пипер.
Ей това да го сготвиш на брат си:)
ОтговорИзтриванеПочвам....към колко да е готова масата:)?
Изтриване