продукти:за около 18 бройки
500 гр.кайма /смес/;
500 гр.картофи;
2 бр.яйца;
2 с.л.ронена чубрица;
1 с.л.черен пипер с лимон /равна/;
1 ч.л.чесън на прах;
1 с.л.сол/равна/;
2 с.л.кисело млеко;
1/2 ч.л.сода за хляб;
брашно за овалване;
Настърнаните картофи омесваме каймата и с погасената в киселото млеко сода за хляб.Прибавяме двете яйца и овкусяваме с подправките.Черният пипер съм го подала с моите мерки,но ако не обичате или имате проблеми може да намалите грамажа.Омесената кайма оставяме в хладилника за 30 мин.да отпочине и хубаво да отпуснат ароматите си подправките :).
Загряваме олиото.Вземаме от каймата,овалваме в брашното и оформяме фрикаделките ,изтупвайки излишното брашънце.Формата на фрикаделите е леко елепсовидна.Пържим до приятното им порозовяване.
Поднасяме със салатка според сезона и вкуса.Да Ви е сладко:)
Студентски,ама вкусни.Сега ме караш и тази рецепта да пробвам-много са ти вкусни нещата,които правиш,Миленче.
ОтговорИзтриванеПриятен петък-прегръдки!
Даже настоявам Живче,защото съм сигурна:
ОтговорИзтриване1.че ще ги приготвиш както трябва:)и
2.че ще Ви харесат наистина
И аз те прегръщам :)