продукти:
1 кг.черен свински дроб;
продукти за марината:
100 мл.пресно млеко;
50 мл.соев сос;
1 с.л.сол;
5 ск.чесън;
3 с.л.зехтин;
продукти за пържене:
брашно;
олио;
Нарязваме обелените скилидки чесън,поръсваме със солта и ги счукваме в хаванче.Приготвяме маринатата като разбъркаме млекото,соевия сос,счуканият чесън и зехтина.
Дробът нарязваме на парчета с дебелина 1-1,5 см.и го обливаме/объркваме/с ароматната марина.Оставяме в хладилника за 4-5 часа.
При пърженето олиото в тигана трябва да е много добре загрято,а дробът е овалян в брашънце и леко поизтупан да падне излишното.
Много крехък и ароматен дроб се получава,затова Ви го препоръчвам!
Да Ви е вкусно,а пък гарнитурата е според желанието на всеки:),важна е компанията...
Ще се пробва.Изглежда и звучи много вкусно
ОтговорИзтриванеМерси......прегръдки:)
Изтриванее как ще го залеем с толкова малко марина...
ОтговорИзтриване