продикти:
500 гр.пилешки дробчета;
500 гр.пилешки воденички;
3 бр.яйца;
50 гр.белен суров фъстък;
1 ч.ч.брашно;
1 ч.л.куркума;
1 ч.л. сол;
1ч.л.черен пипер;
олио за пържене;
лимон за овкусяване;
Предварително и поотделно сваряваме дреболийките в подсолена вода.Оставяме ги да изстинат.
Разбиваме яйцата заедно със солта,куркумата и черния пипер.
Счукваме в хаванче фъстъците на по-едри парченца.Объркваме брашното и фъстъка в подходяща чинийка.Слагаме олито в тигана и изчакваме хубаво да се загрее.
Овалваме дреболийките първо в брашненофъстъчената смес,яйце и в горещото олио.
Переодично обръщаме дробчетата и воденичките до готовност.Поднасяме пресно изцеден лимон.
Interesante receta de maní luce exquisita,gracias por entRar a mi cocina,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Росита:)
ИзтриванеМного интересна рецепта!А,и пилешки дробчета много обичаме.
ОтговорИзтриванеОпитай...вместо само с лимон може да предложа едно сосче:1с.л.зехтин,1/2коф.кисело млеко,5 скил.чесън/счукани/,пресен копър
ИзтриванеРазкошшшшшш!!!
Лека вечер,Нелинце!:)