продукти:
800 гр.свинска плешка;
100 гр.моркови;
100 гр.глава целина;
1 гл.кромид лук;
4 бр.гъби;
5-6 скилидки чесън;
1 коф.кисело млеко;
5-6 с.л. брашно;
3 с.л. соев сос;
1 кубче гъбен бульон;
1ч.л.черен пипер;
1 ч.л. лют червен пипер;
1/2 ч.л.сол;
1/2 ч.ч.олио;
магданоз;
Месото нарязваме на удобни хабки и мариноваме в нароненото гъбено бульонче+половината олио + соевия сос.Оставяме да престои към 2 часа.
Морковите и целината нарязваме на дребни кубчета и заедно с наситнените кромид,гъби и скилидки чесън се задушават с 1 каф.ч.вода.Овкусяваме при задушаването със солта и останалото количество олио.
Когато след около 15-20 мин.зеленчукът е омекнал,слагаме на котлона в средна тенджерка да задушим месото .Задушаването на месцето става с марината и прибавяме 1 1/2 ч.ч.вода,докато месцето не остане на мазнинка.
Запържваме за 2-3 минути и поръсваме с брашното,продължаваме да разбъркваме леко да се позапърже и брашното.Постепено сипваме 500-600 мл.вода и по този начин се получава гъсто сосче,което разреждаме с киселото млеко,в което сме прибавили лютия червен и черен пипер/ако сметнете че Ви е гъст може да увеличите количеството вода,но смятам ,че няма да се наложи:)/.Прибавяме и зеленчуците.Разбъркваме и оставяме за 3-4 минутки да се опознаят зелечук и месо:) и дърпаме от котлона.
Поднасяме с пресен магданоз.
Много хубава рецепта ,Миленче .... обичам пикантни сосчета :)...ще пробвам и твоя !
ОтговорИзтриванеХубава вечер !
Щом сте по пикантериите....може да сложиш и още една идея от "пиперлийското" пиперче:))Прегръдки!
ОтговорИзтриванеКубчето бульон ос*ра рецептата! Навремето бабите ни са успявали да сготвят без химически подобрители.
ОтговорИзтриване