продукти: за около 13-14 бр.
500 гр.кайма/смес/;
1 бр.яйце;
5 с.л.кисело млеко;
1 ч.л.сода за хляб;
1 1/2 с.л.сол;
2 ч.л.черен пипер;
1 вр.пресен лук;
2 филии хляб;
1 с.л. лют червен пипер;
5 с.л.брашно;
5 с.л.галета;
олио;
Омесваме каймата с погасената в киселото млеко сода за хляб,яйцето,наситнения пресен лук и подправките.Прибавяме наронените и навлажнени филийки хляб.Оставяме каймата в хладилника за 3-4 часа,хубаво да се отпуснат ароматитите.
Пържим кюфтенцата в сгорещено олио,предварително оваляни в сместа от брашно и галета.
Коментари
Публикуване на коментар