продукти:
1 кг. пилешки дробчета;
0,500 кг.кромид лук;
2 бр.чушка"Севрия";
0,500 кг.домати или 1/2 буркан консерва;
1 каф.л.черен пипер;
1/2 каф.л.лют червен пипер/по желание/;
1 каф.ч.олио;
1 с.л.масло/меко/;
сол на вкус;
ронена чубрица;
магданоз;
Измиваме и попарваме в подсолена вода пилешките дробчета за около 10-15 мин..
В малко мазнина запържваме лука,нарязан на полумесеци.Прибавяме и едро нарязаните чушки и след като лукът е хубаво избистрен дърпаме от котлона.Посоляваме и овкусяваме с подправките.
В подходяща тавичка объркваме дробчетата,зеленчука и пасираните домати /или настъргани/.Поръсваме с чубричката и разпределяме масълцето и остатъка от олиото.
Мушкаме във фурната за 20-30 мин.на 180С.
Поднасяме с поръсен магданоз..........и чаша бяло вино:))
И как върви с чаша студена бира....чудесна рецепта ,Миленче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Дааа...........:))
ИзтриванеНаздраве,Живе!
И аз съм по дробчетата ,наздраве и от мен :), а рецептата е чудна ! Хубава вечер ,Миленка ! С поздрав !
ОтговорИзтриванеИв,благодаря че се присъедини към нас:)),наздраве!
ИзтриванеМного обичам дробчета, в последно време и аз все на фурна ги правя - хем, бързо, хем по-здравословно. Поздрави и усмихната нова седмица :))
ОтговорИзтриванеНаистина са много вкусни,а и мушкаш във фурната и действаш на някой друг "фронт":)).Спорна и за теб ,Янче!
Изтриване