продукти:
3 бр.калмари /около 300 гр./;
1 вр.пресен лук;
1 морков;
3 скил.чесън;
400 гр.домати консерва;
50-80 мл.олио;
2 ч.л.сол;
1 ч.л.захар;
2-3 бахара;
черен пипер;
магданоз;
Почистваме от ципата калмарите и ги нарязваме на пръстенчета.
Задушаваме нарязаният на дребно морков за 5-10 мин.в 5 с.л.олио,след което прибавяме калмарите и похлупваме с капак за 5 мин..Отваряме капака и прибавяме лука,чесъна и посоляваме малко.Разбъркваме за още 5 мин. и прибавяме пасираните домати,заедно със захарта,солта и бахара.След около 15 мин.ястието е готово и поднасяме с поръска от пресно смлян черен пипер и свеж магданоз.
Да Ви е сладко!
Прекрасно ястие, Милена! Звучи и изглежда много вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна вечер от мен!
Ох, фантастично звучат тези калмари. Така ги обичам:))
ОтговорИзтриванеГоляма вкусотия! Обичам калмари, а рецептата с доматено сосче, определено ми допада също! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕ,най-после,благодарение на Мони,ти намерих блога,Миленче!
ОтговорИзтриванеА тези калмари още в някоя от отчетните ми грабнаха сърцето,страхотни са!
С пожелание за усмихнат ден!
Благодаря Ви момичета!Усмивки в тези дъждовни дни Ви желая:))
ОтговорИзтриванеО, супер, как обичам калмари! Страхотно изглежда ястието, Миленче!
ОтговорИзтриванеМими,много вкусно се получи наистина.Благодаря ти за милите думи:))
Изтриване