продукти:
3 бр.тиквички;
1 вр.пресен лук;
2 бр.моркови;
100 гр.краве сирене;
2 бр.яйца;
50 гр.кашкавал;
4-5 стр.джоджен;
150 мл.олио;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.сол;
3-4 скил.чесън;
Издълбаваме разполовените тиквички.
Запържваме ги в 100 мл.от олиото/силно загрято/ от двете страни за по 10-на минути .
Нареждаме ладиите в тавичка.
Наситняваме вътрешната част от тиквичките и заедно със ситно нарязаните моркови,лук и скилидки чесън ги запържваме в олиото ,останало от обработката на тиквичките.
При готовност,дърпаме плънката от котлона и овкусяваме със солта,черният пипер и джоджена.Прибавяме натрошеното сирене и двете яйца.разбъркваме хубаво.Пълним ладийките.
Поливаме с останалите 50 мл.олио и печем на 180С за 30-40 мин.
Поръсваме с настъргания кашкавал докато са горещи.
Поднасяме с млечно-чеснов сос.
Да Ви е сладко!
Чудни са! Ще ги пробвам!
ОтговорИзтриванеИ на мен ми хареса рецептата!Чудна е!
ОтговорИзтриванеМиленче, точно по мой вкус. Много обичам тази комбинация.
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна нова седмица!
Миленка,ястия за сезона ни предлагаш-постни ,но вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Звучи много вкусно, изглежда много фобре! Чудесна рецепта! Аз прескачам самочпърженето, инче всичко ми харесва! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудни са ладийките ти,Миленче!Много ги обичаме и ние у дома!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Как ми се връзват на десерта:):):) Много са вкусни тези ладийки! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглеждат! Не бях комбинирала тиквички със сирене досега... Ще ги пробвам, въпреки че сигурно ще трябва да са гарнитура към някоя мръвка - моя народ без месо не яде )-:
ОтговорИзтриванеТраянче,Танче,Вени,Живе,Сонче,Роси,Кате и Дидка много благодаря!Радвам се,че Ви е харесало моето предложение за постно меню.
ОтговорИзтриванеПрекрасен петъчен"ден на майстора:))"Ви желая!
Така, това е вторият зеленчук (след патладжаните), който обичам във всякакъв вид. Толкова апетитни изглеждат тези ладийки.:-)) Браво, Миленка!
ОтговорИзтриванеПоздрави