продукти:
300 гр.леща;
1 ч.ч.грах/консерва/;
150 гр.пушено филе;
100 гр.моркови;
2 бр.яйца;
1 гл.кромид лук;
1 с.л.чесън на прах;
1 с.л.подправка"Илка"/градинска и горска чубрица,сол,сминдух,сладък и лют червен пипер,черен пипер,кимион/;
1ч.л. сол;
галета;
олио;
Сваряваме лещата заедно с морковите в подсолена вода с 1 ч.л.сол.Прецеждаме лещата и когато изстине с ръце я намачкваме/не прекалено:))/.Прибавяме към нея нарязаните на кубчета моркови,пушеното филе и лук.Прибавяме и граха заедно с подправките и двете яйца.
Омесваме хубаво лещената кайма и я прибираме в хладилника за 2-3 часа,за да си обменят информация съставките:))).
Вземаме с намазнени ръце от сместа оформяме кюфтенце,овалваме го в галетата и редим в тавичката.
Поръсваме оформените кюфтета с малко олио преди да ги мушнем във фурната.Печем на 180С до като получат приятен загар.
Поднасяме със следния сос:
1 коф.кисело млеко;
3-4 пресовани скилидки чесън;
1 каф.л.сол;
1 ч.л.ронена чубрица;
3-4 с.л.консервиран грах;
Да Ви е сладко!
Готини тези кюфтенца ,Миленка ! Ще ги опитам :)!
ОтговорИзтриванеХубава събота ! Прегръдки !
Ив,прегръдки и от мен съкровище:)!
ИзтриванеMerhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ОтговорИзтриванеSaygılar..
Благодаря!
ИзтриванеМиленча, супер гениална хрумка са тези кюфтенца! Ще ги спретна през уикенда!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата!
Прегръдки и усмихнат ден!
Мони,няма да съжаляваш:))Благодаря ти много за похвалата:)
Изтриване