продукти:за около 23 бройки
1,500 кг.картофи;
100 гр.пресен колбас /по избор/;
1 бр.зелена чушка;
1 гл.кромид лук;
4 бр.яйца;
сол;
ронена чубрица;
черен пипер;
копър;
олио;
галета;
Сваряваме картофите в подсолена вода.
Изстиналия картоф се настъргва в удобна купа.Лукът рендосваме при картофа.Нарязваме зелената чушка,колбаса /аз използвах "Камчия"/ и копъра на ситно и ги прибавяме в купата.Посоляваме със сол,черен пипер.Поръсваме с чубрицата и прибавяме белтъците.
Омесваме картофената кайма и прибираме на хладно за 2-3 часа.
Оформяме крокетчетата и потапяме в разбитите жълтъци,после в галетата.Нареждаме в тавичка,покрита с хартия за печене.
Поливаме готовите крокети с олио и печем на 180С във фурната до порозовяване.
Поднасяме със сос по наш вкус!
Хе,какви бурмички,много са симпатични,Миленче,а обзалагам се с тези подправки и много вкусни!Харесва ми,че са печени на фурна!
ОтговорИзтриванеПоздрави отново!
Вярно са много готини! Гледай ги какви са апетитни само! Браво, за рецептата!
ОтговорИзтриванеЕхе, и аз да се наредя:) Чуднички!
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея за бърза вечеря:)). Много ми допада идеята за печене на фурна, няма мръсни тигани и плотове, супер! :)))Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Опаааааааа,момичета...има за всички:))
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви ,че наминахте и за милите думи:)
Много идейни са тези крокетчета! А и щом са на фурна определено ще те пробват! При тези горещини пърженето хич не го предпочитам :) Поздрави!
ОтговорИзтриване