продукти за основата:
1 ч.ч.грис;
2 с.л.маргарин;
2 ч.ч.вода;
1 ч.ч.захар;
канела;
продукти за крема:
2 жълтъка;
1 1/2 ч.ч.захар;
1 с.л.маргарин;
7 с.л.брашно;
500 мл.вода;
кайсии;
На дъното на тортена форма слагаме двете лъжици маргарин и го разтапяме/да се позапържи/във фурната.Изсипваме гриса и връщаме във фурната за още 5 мин.
Изсипваме водата и захарта,разбъркваме и изчакваме водата да се поеме от гриса.Изкарваме ,за да изстине,поръсваме с канелата.
Захарта/2/3 от нея/ с маргарина се карамелизира.
Разбиваме жълтъците,останалата захар във водата/студена/.Прибавяме брашното и получената гладка смес изсипваме в тенджерката с карамела и сваряваме крема.
Оставяме почти да изстине ,но не напълно.
Почистваме и разполовяваме кайсиите.
Нареждаме ги върху гриса и заливаме с крема.
Прибираме в хладилник за около 2 часа преди сервиране.
Да Ви е сладко!
Оооо, изглежда вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Супер е, Миленка !
ОтговорИзтриванеМного интересна рецепта, Миленка! Парчето изглежда адски, адски вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздравления и благодарности за рецептата :) Та кой би се отказал от парче карамелено-плодово удоволствие?!
Леле, какво е това?! Искам и аз лежерно с кайсии:)Страхотна рецепта!
ОтговорИзтриванеМерсиииииииии:)))
ОтговорИзтриванеЖелая Ви прекрасни почивни дни!:)))