продукти:
1,300 свински врат /без кост/;
150 гр.грах/консерва/;
200 гр.топено сирене;
1 домат;
2 белтъка;
марината:
1/2 гл.лук;
3 скл.чесън;
3 с.л.соев сос;
1 лимон /сок /;
1/2 ч.л.сол;
1/2 ч.л.черен пипер;
5-6 с.л.олио;
олио за пържене;
брашно за овалване:
Нарязваме месото на пържолки.Начукваме ги и ги овалваме хубаво в марината,която сме приготвили по следният начин:
нарязваме лука и скилидките чесън;
прибавяме лимоновия сок и соевия сос;
прибавяме олиото и подправките;
Прибираме маринованото месо в хладилник за 2-3 часа.
Сипваме олио в тигана и когато мазнината се е загряла пържим всяка пържола като първо се овалва в брашанце.
Подреждаме готовите пържоли в тавичка.
Объркваме граха с нарязаните на дребно домат и пушено сирене.
Белтъците със щипка сол разбиваме с миксера на твърд сняг.
Граховата смес разпределяме върху всяка от пържолите,а върху нея слагаме от белтъка.
Печем на 180 С.
Да Ви е сладко така както на нас :))
Гарнирах ги със Задушени картофки и Пикантна разядка-тях ще Ви представя друг път:)
1,300 свински врат /без кост/;
150 гр.грах/консерва/;
200 гр.топено сирене;
1 домат;
2 белтъка;
марината:
1/2 гл.лук;
3 скл.чесън;
3 с.л.соев сос;
1 лимон /сок /;
1/2 ч.л.сол;
1/2 ч.л.черен пипер;
5-6 с.л.олио;
олио за пържене;
брашно за овалване:
Нарязваме месото на пържолки.Начукваме ги и ги овалваме хубаво в марината,която сме приготвили по следният начин:
нарязваме лука и скилидките чесън;
прибавяме лимоновия сок и соевия сос;
прибавяме олиото и подправките;
Прибираме маринованото месо в хладилник за 2-3 часа.
Сипваме олио в тигана и когато мазнината се е загряла пържим всяка пържола като първо се овалва в брашанце.
Подреждаме готовите пържоли в тавичка.
Объркваме граха с нарязаните на дребно домат и пушено сирене.
Белтъците със щипка сол разбиваме с миксера на твърд сняг.
Граховата смес разпределяме върху всяка от пържолите,а върху нея слагаме от белтъка.
Печем на 180 С.
Да Ви е сладко така както на нас :))
Гарнирах ги със Задушени картофки и Пикантна разядка-тях ще Ви представя друг път:)
Белтъци върху пържолки,ама това ми звучи като истинско гурме,Миленче!Чудни и много мераклийски наистина са!
ОтговорИзтриване